maanantai 21. marraskuuta 2011

Korea!

 lonkeroa
Saran kaa Wii:tä
Korean BBQ
the real metro
eläintorilta
Kotipizza
Korealaiset (ja varmaan kaikki Aasialaiset) on hulluna Angry Birdsiin
Street view
Golf
Näitä safkattiin
happy face
Okay eli Koreassa kerettiin siinä vajaan parin viikon aikana näkemään aika paljo, ainaki pääkaupunki tuli tutuksi, vaikka se onki "suht" iso, joku vajaa 20 milj. ihmistä. Tällä hetkellä siis istutaan Pekingin lentokentällä ja kirjottelen tätä, ku meil on täs 5h aikaa, ennen ku lähtee air asian lento Hpng Kongiin ja sit sieltä Emiratesilla vielä illansuussa Bangkokkiin. En nyt enää muista että mitä tossa viikon mittaan on tullu tehtyä minäkin päivänä, mutta yritän parhaani. Viikko sit lauantaina kävin baarissa homdeissä(en tiiä miten kirjotetaan, mutta ainaki lausutaan noin), sit sunnuntaina mentiin koko porukalla syömään Korealaiseen BBQ-mestaan, missä kaikki lihat ja muut tuodaan raakana pöytään ja sit grillaillaan siinä ihan ite pöydän keskellä olevalla grillillä, hyvää oli ja darra lähti. BBQ:n jälkeen mentiin Akun, Piian ja Arin kanssa pelaamaan golffia koralaiseen tyyliin, eli golf-simulaattoriin, missä on ihan aidot mailat ja muut, mutta pallo paiskataan screeniä päin ja sit projektorin näyttämästä kuvasta katotaan et miten pallo lentää, vähä niinku tietokonepeliä, mutta aidompaa. Oltiin jo harjoteltu nintendo wii:llä golffia, mutta eipä siitä apua ollu ku pallot sit lens minne sattuu. Golfin jälkeen mentiin koralaiseen karaokeen, missä mentiin omalla porukalla vaan pieneen koppiin, missä sit ihan omaksi iloksi lauleskeltiin.

Maanantaista en muista mitä tehtiin, luultavasti käytiin metrolla vaan kaupungilla pyörimässä. Metrosta puheenollen on muuten piiiikkusen isompi ku stadin metro, pysäkkejä on varmaan vähintään 200(kattokaa wikipediasta) ja eri värisiä linjojaki joku 10. Löysin jonku masiinan mistä pysty kattoo et millanen matka pysäkiltä A on pysäkille B, niin sellanen suht päästä päähän matka oli reilut 3 tuntia ja välillä oli 57 pysäkkiä. Olin levästi sanottuna hukassa lauantai-iltana, ku astelin sinne ekan kerran pikku maistissa yksikseni, no onneks apua aina löytyy ku kysyy ja löytää jonku joka osaa englantia, nii meni seki reissu ihan mallikkaast sit parin englannin opettajan kanssa.

Tiistaina vuorossa oliki sit apuopen hommat Saran koululla. Alunperin piti mennä liikunnanopettajan apulaiseksi, mutta säät oli kylmentyny niin paljo et ulkoliikuntaa ei enää pidetty, joten avustettiin sit kuviksentunnilla. Meikäläinen sai sit hommaks helppiä kahta poikaa Antonia ja Dylania, joista Anton ei ees puhunu englantia. Ei siitä pingviinin piirtämisestä sit aluks meinannu tulla mitään ku pojat oli vähä villejä ja maalasivat vaan toisiaan ja mun farkkuja. No mut lopulta saatiin sit aika komee taideteos luotua. Keskiviikkona käytiin Lounaalla Akun ja Arin kanssa mestassa missä on yhdisteyy länsimainen ja itämainen safka aika hyvin: Perus elementit oli Jenkkiläinen purkkiliha ja nuudelit, ne oli aka hyvässä tulisessa soosissa ja sit siinä oli kaikki perus aasialaiset lisukkeet lisänä. Sit mentiin lounaan jälkeen Akun kaa Dongdemundiin(en taas muista miten kirjotetaan...), missä oli kojuissa myynnissä melkein mitä vaan ja paljon. Sielä on Kokonaisia kerrostaloja täynnä esim. pelkästään nappeja tai pelkästään vaatteita koirille. Oli siel kans paljon lemmikkieläimiä myynnissä, monta häkkiä päällekkäin, missä oli vaikka ekassa oli koiria, tokassa marsuja, kolmannessa gekkoja, neljännessä papukaijoja, viidennessä kilpikonnia, ja kuudennessa oravia, ja vieressä saavillinen kultakaloja. Tuntien kiertelyn jälkeen suunnattiin metroasemalle, missä oltiin sovittu tapaamamme Ari ja lähettiin siitä sit kaikki yhtämätkaa metrolla minnes muuallekkaan ku KOTIPIZZAAN. Kyllä Koreassa on kotipizza, joku suomessa duunissa ollu korealainen on perustanu sen sinne joku kuukausi sitten. Menu on raflassa koreaksi, ja tietenkin myös suomeksi Ja kaikki raaka-aineet tuodaan Suomesta, Jenkki-purukumitki saatiin kaupanpäälle. Kyllä maistu kotzone hyvältä.

Torstaina paukattiinki sit maailman vaarallisimpaan paikkaan(ainaki reissun oppaan mukaan) Pohjois-Korean rajalle. Välissä pientä näppitietoa: eli Koreat ovat vieläkin sodassa keskenään jo 1950 luvun alusta lähtien, tilanne on vaan rauhottunu tulitauon merkeissä, vaikka aina sillon tällön tapahtuuki jotain selkkauksia jossain, lisää löytyy wikipediasta. Mentiin siis dösällä DMZ:lle, eli Demilitarized Zonelle, mikä on maiden välissä oleva mereltä merelle pitkä ja 4km leveä alue. Ja sielä JSA:lle eli Joint Security Arealle, mikä on YK:n hallitsema alue keskellä DMZ:aa. Sielä sit oli molemmilla valtioilla  omat pytingit mistä tarkkailivat toisiaan ja keskellä pieni talo missä voidaan keskustella valtioiden välisistä kiistoista. käytiin siinä talossa ja sehän on puoliksi Pohjois-Koreaa ja puoliksi Etelä-Koreaa, eli kävin sit P-Koreassa ku kävin siel talon toisessa nurkassa! Sit pyörittiin sielä DMZ:lla ja opas selitti vähä historiaa ja nykyhetkeä ja se siitä. Oli kiinnostava ja menemisen arvonen reissu.

Noni en jaksanu kirjottaa siel kentäl enempää, nii jatkan nyt tääl Bangkokois, eli viimeyönä joskus 1 aikaan saavuttiin tänne ja tänään kierrelitiin kaupungilla... siit enempää kohta, jatkan nyt tosta mihin jäin viimeks, eli: Perjantaina nukuttiin pitkään ja mentiin illalla Itaewonissa olevan Hamilton hotellin kylpylä/sauna osastolle. Saunat oli vähä erilaiset ku suomessa, ku ei ollu kiuastakaan ja istuttiin maanrajassa puupölkyillä, mutta varsinki kuumempi sauna oli kyllä lämpötilaltaan ja kuivuudeltaan samanlainen ku perus suomisauna. Illaks tuli sit Arin ja piian yks tuttavaperhe kylään ja syötiin todella hyvin ja pelattiin lautapelejä, ja tietenki juotiin hyvin myös. Lauantai oli vika päivä Koreassa ja suunnattiin iltapäivän aluksi kalatorille. Se oli aika hieno paikka, myynnissä oli niinku ihan kaikkea merestä saatavaa minkä vaan jotenki voi kuvitella syötäväks. Ostettiin katkarapuja ja pari pientä mustekalaa ja mentiin viereisen raflaan ostosten kanssa, missä ne sit kokkas meille safkat niistä. Katkaravut paistettiin ja mustekalat vedettiin vaa veitsellä paloiks ja tuotiin edelleen liikkuvat lonkerot meille. Ei pahaa ollenkaa, piti vaa pueskella hyvin ku ne jää muuten imukupeilla kurkkuun kii, mikä ei oo vissiin mikää hyvä juttu. Illal haettiin jäätävän kokoset pizzat ja katottii leffaa. Sunnuntai aamuna herättiin sit jo 6 jälkee(ei hyvä ollenkaa, ku oltiin totuttu veteleen koreassa hirsiä sinne 11 asti joka päivä) et kerettiin koneeseen kohti Beijingiä. Sunnutai meniki sit lentäessä seoul-beijing-hong kong-bangkok ja perillä oltiin vasta 12 aikaan yöllä.

Bangkokissa taas uusi ilmasto, hiki vaa puskee päälle kokoajan täälä kosteudessa ja kuumuudessa, päivässä aika hyvä vaihtelu tuli ku sunnuntai-aamuna ku lähettiin Soulista nii oli varmaan aste tai pari vaan lämmintä ja tääl on nyt sit se basic 30... Tosiaan tänään hommattiin liput Koh Taolle, etelässä sijaitsevalle sukeltajien paratiisisaarelle. Sit käytiin pari kertaa safkaamassa, tsekkaamassa khao san road(backpacker hell/heaven) ja parturissa! Hyvä fleda tuli muuten, mutta takatukka lähti, sanoin et leikkaa tästä mut älä tästä, nii se teki sit just päinvastoin... Ollaan tääl hostellilla vissiin ainoot asiakkaat, on viel vähä off-seasonia, tää on vähä tääl kaupungin laidal ja tää on aika uus hostelli nii kukaa ei varmaa tiiä tätä viel, mut tosi hyvä mesta: siisti, suht halpa ja ystävällinen omistaja. tähän tulee nyt vaan kuvia koreasta, mut näpsin täält myöhemmin ja laitan tänne. soronoo taas vähäks aikaa!

1 kommentti:

  1. loistavaa et nää kuvat meni näin et puolet näkyy isona ja puolet pienenä...

    VastaaPoista