torstai 19. tammikuuta 2012

Chiang Mai - Chian Khong - Luang Prabang - Vang Vieng...

Chiang Mai oli kyl älyttömän viihtyisä kaupunki, vaikka se on Thaimaan toiseks suurin kaupunki sielä ei oo ollenkaa sellasta suuren kaupungin tuntua vaan pikemminki sellanen kylämäinen meininki. Vaikkaki kyllä se liikenne oli aika tsaigedeelinen sit ku sinne ite puski sekaan mopon kaa. Eli kerettiin olla siel vaan sellaset 3 päivää koska Siirin viisumi oli menossa vanhaks. Yhtenä päivänä vuokrattiin fillarit ja pyörittiin ympäri kaupunkia. Toisena päivänä otettiin sit mopo alle ja lähettiin sinne hulluun ruuhkaan poukkoilemaan. Käytiin Tiger Kingdomis moikkaamas isoja kissoja ja vähä katteleen maaseudun meininkiä riisipeltojen keskellä.

Sit tuli aika vaihtaa taas pitkäst aikaa maata ja suunnattiin reittiliikennedösäl Chiang Khongiin Laosin rajalle. Taas perus joukkoliikennesetti ku kaikki myöhässä, piti olla 5h reissu nii läheltä liippas et olis ollu tuplasti pidempi. Mut ei haittaa ei tääl oo minnekkää kiire, ihan mielellään tsiigaa niitä vuoristomaisemia dösän ikkunast. Yks yö siin sit mekong-näkymällä viel Thaimaan puolella ja aamulla ylitettiin sit Mighty Mekong ja hommattiin viisumit. Suunnitelmat oli aika auki viel siinki vaihees koko Laosin osalta, nii siin sit nopeel päätöksellä päätettiin lähtee Mekongia pitki slow boatil etelään Luang Prabangia kohti. Pari päivää sit siinä paatissa 50muun länkkärin kaa livuttiin jokea pitki ja kateltiin maisemia.

Luang Prabang eli LPB oli kyl hieno mesta, tai en tiiä oliko niinku luonnon osalta mikään älyttömän ihmeellinen, mutta jäi hyvä fiilis siitä kaupungista, ku tutustuttiin paikallisiin jannuihin sielä ja päästiin kokemaan kulttuuria vähä syvemmältä ja tutustumaan muihinki paikallisiin ku vaan johonki baarin tarjoilijoihin ja guesthouse mammoihin. Eli tavattiin eka sattumalta kadulla Siirin vanha tuttu Niilo ja hänen kaverit, joiden kanssa sit päädyttiin paikallisen hepun synttäreille viettämään iltaa paikalliseen tapaan (ja vielä jatkoille keilahalliin :D). Suuri osa paikalla olleista harrasti breakdancea ja siinä sitte illan aikana tuli sovittua että mennään seuraavana päivänä eka niitten englannin tunnille ja sit breakdance-treeneihin. Tuli sit yhteensä kolme kertaa käytyy siel treeneis ja ihan muuten vaa hengailtua sen jengin kaa iltasin. Synttäripäivänä tuli heti aamulla kakku ja aamiainen sänkyyn Siirin järkkääminä, eli päivä lähti hyvin rullaan. Sit lähettiin norsuratsastukselle, oli kyl mielenkiintonen ja positiivisesti yllättävä kokemus, ku käytiin viel joes uimaski sen elefantin kaa. Se teki pikkujekkuja ku meni istuun sen niskan päälle vedes nii se tunki pään veteen niin että kyydistä putos väkisin.

No vaikka siihen paikkaan kerkes jo vajaassa viikossa taas kiintyä aikalailla nii pakko oli taas jatkaa matkaa et kerkee näkeen muutaki. Lähettiin sit minivanilla helvetin mutkasta ja vuoristoista tietä pitkin etelää kohti backpacker-rysää, Vang Viengiä. No täähän on tällänen ihan överi kaunis paikka, en usko et missää sisämaassa voi olla tästä paljo siistimmän näkösiä maisemia: terävähuippuset välillä ihan pystysuorilla seinillä varustetut vuoret ympäröi tällästä paikkaa missä muutama mekongin sivujoki virtaa kohti etelää. Ei vätä voi oikestaan selittää, tulkaa ite kattoon jos kiinnostaa! Nii no mutta tosiaan täälon aktiviteettia harrastettavaks joka lähtöön, ite tässä on nyt tullu käytyä ainaki trekkailemassa muutamalle mäen nyppylälle, tutkittua luolia, mopoiltu maaseudun hiekkateillä, kokeilin kiipeilyä(koukkuun jäin) ja tietenki tubeiltu, eli traktorin sisäkumilla lilluttu jokea alaspäin pikkuhiljaa. Tosta tubeilustahan tää paikka on suosittu varmaan ympäri maailmaa, ja kyl se aika rentoo meininkii onki. Tähän mennessä  kyllä toi kiipeily on ollu tääl mestas kaikista siisteintä ja jos Suomessa frendei löytyy jotka lähtis jonnekki hallille mun kaa apinoimaan nii ois jepa. Suomalaisiin on taas tutustuttu muutamaan pariskuntaan ja niiden kanssa hengailtu aika paljon. On se kyl aina jees puhuu suomee oikein kunnol, muutenki englannin taito menny varmaan vaan huonommaks tääl Aasias aussien jälkeen ku kaikki puhuu niin paskaa englantia et se tarttuu ja itekki puhuu vaa perus "Hello mister, tuktuk? taxitaxi?" -kieltä.

                                                       mä ja Boi
                                                       Pate possu markkinoilta
                                            joku pikku temppeli Chiang Maista
                                                       uusi koti löyty
                                                       apinoimassa Vang Viengissä
                                            Tubing in Vang Vieng
                                               kalassa, mitään ei tarttunu onkeen :(
                                                      Chiang Main Tiger Kingdom
                                             Kärmesviina on hyvää...
                                                     Evolution Crew, LPB, Laos
                                                        LAO
                                          Norsun kanssa uimassa LBP:ssa

Huomenna jatkuu taas matka täältä Vang Viengistä Vientianen kautta Etelä-Laosiin Pakseen.

1 kommentti:

  1. Olette varmaan nyt nähneet Laosin alkuperäistä luontoa ja tutustuneet paikallisiin ihmisiin...mahtavia kuvia...ja Wau mikä kokemus :)

    VastaaPoista