sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Hello everybody!

 rillaamassa Byron Bay:ssa

Flown pro-lauta alottelijalla...
 camping
 1st. surf lesson
 Surfers Paradisesta
 On the road
 vesiputous
 Miami ice aussien Miamissa

Eli tos 19. päivä tultiin tänne Gold Coastille surfers paradiseen tälläseen hostelliin ku Backpackers in Paradise. Buukattiin tietenki halvin mahollinen huone, eli 14 hengen dormi, missä on yks vessa. Ihan jeeshän se oli paitsi joka aamu heräs siihen ku yks tyttö alko kuivaamaan hiuksiaan prkl. Hostelli on aika hyväs paikas et täält kävelee tonne keskustaan ja rannalle 5min ja kaikki mitä elämiseen tarvitaan ja helvetisti enemmänki löytyy tosta 5min kävelyetäisyyden sisäpuolelta. Siinä sit 6 päivää pyörittiin, en enää muista et mitä minäki päivänä tehtiin, mutta ainaki kokeilin SURFFAUSTA!!!(otin surffi-tunnin, missä oli joku pro surffari opettajana), kävin hostellissa tavattujen suomalaisten ellin ja oden kanssa clubilla, chillattiin biitsillä, kokeiltiin bodyboardausta, juotiin goonia, katottiin leffoja, pyörittiin kaupungilla, uitiin rannalla ja hostellin altaassa, opeteltiin kiinaa, tutustuttiin uusiin ihmisiin....siinä se 6 päivää vierähti.

Sit tiistaina vanhat roadtrip-frendimme Flow ja Julia tulivat Harvey Baysta (missä olivat olleet joidenkin tuttujen luona vähä duunissa summuuta) ja lähdettiin heidän kanssaan samantien Byron Bay:hyn (Australian itäisin mesta). Taas tuli jäätävän siisti reissu-fiilis päälle ku paineltiin autolla Queenslandista New South Walesiin ja tuuli puhalsi avonaisista ikkunoista (koska ilmastointi ei toimi) naamaan. Mentiin woolworthsin, eli paikallisen prisman kautta suoraa camping-alueelle ja pistettii taas vanha kunnon teltta pystyy. Sit vähä BBQ+goon ja nukkumaan. Yöllä heräsin jäätävään vesisateeseen, millasesta ei ollut ollut tietoakaan ainakaan viikkoon. Aamulla vielä vähä piskotteli mutta sen ei annettu menoa haittaavan vaan mentiin Vuokraamaan surffilauta ja lähettiin Flown kanssa surffaa meiän camping-alueen takana olevalle rannalle(eli meillä oli 2 lautaa, toinen vuokrattu ja toinen Flown oma, mikä ol kylläki jonku metrin liian lyhyt meiän molempien taitotasoon nähden). Surffaus on sen verra hauskaa et ei siin ees tajunnu että vettä sato ja oli muutenki suht kylmä, vasta muutaman tunnin päästä ku tulin vedestä pois nii muut sano että naama on sininen(ja Flowlla oli märkäpuku). No tunnin kuuman suihkun jälkee lähettiin takas rannalle ku sääkään ei enää ollu kovin huono, tarkotus oli vaa kävästä tsekkaan kalliot toisessa päässä rantaa, minne oli joku pari kilsaa, mutta ei kerettykään sinne asti ennen pimeen tuloa ku nähtiin delffiinejä pomppimassa aalloissa, yritin napata kuvaa niistä, mut ei tullu ku pari sumusta evä-kuvaa. Sit Nähtiin vielä valas! Käveltiin sit pimeessä takas Camping-alueelle, jota ei muuten meinattu ees löytää pimeessä, ku se väh. 10km biitsi on saman näkönen joka kohasta. Illal sit perus nuudeli-sopat naamaa ja nukkumaan. Yöllähän sit taas vaihteeks sato ja jatku aamuun asti, nyt jo yhtä jäätymistä rikkaampana päätin et en lähe surffaan ennen ku saan märkäpuvun. Siin oli joku toinen saksalais pariskunta lähössä kaupungille(camping-alueelta joku 5km), nii ne suostu sit käydä samal vuokraamas mulle sen puvun. Sit siin surffattiin koko päivä taas Flown kanssa ja aku bodyboardilla välillä messis kans. Laudasta ja märkäpuvusta loppu vuokra-aika 5.oo, nii jouduttiin lähtee, vaikka en meinannukkaa Flowta saada mitenkää pois sieltä aallokosta. Just kerettiin onneks kamat palauttaa. Illalla käytiin sit vielä kattelemassa paikallisia juottoloita.

Aamulla Lähettiin ajamaan kohti sisämaata ja ajateltiin mennä kattomaan yhtä vesiputousta, mut sää ei oikein tahtonu seljetä, eikä putouksiakaan löytyny, nii päätettiin ajaa pikku hippi-kylään nimeltä Nimbin ja kysyä sieltä ajo-ohjeet putoukselle ja tustustua vähä vaihtoehtoiseen rennompaan elämäntyyliin ja mennä vesiputouksille vasta seuraavana päivänä. Seuraavana aamuna aurinko paistoi ja lähettiin sit metsästään sitä putousta: siin tuli sit muutamaan kertaan ajettua väärään suuntaa ja muutamat U-käännökset tehtyä ennen ku reilu 100m putous löyty. Ekana käytiin suen yläpäässä ihmettelemässä ja kattelemassa alas ja sit käveltiin viidakkopolkua tunnin kävelymatka alas putouksen alapäähän. Se oli aika hemmetin siisti paikka, mentiin Flown kanssa putouksen alle(isoin suihku missä oon ollu) ja käytiin siinä lammessa viel uimassa. Paluumatkalla huomasin et joku pikku vittupääki (iilimato) aiko imeä mut kuiviin kantapään kautta. Putoukselta paahdettiin sit suoraa takas Queenslandiin ja Surfers Paradiseen. Camping-alue oli melki yhtä kallis ku hostelli nii päätettii mennä meiän vanhaa hostelliin. Otettiin neljään pekkaan yöks 4hengen dormi, mikä oli aika luksusta noihin meiän perus teltta tai 14h dormi majotuksiin. Sit mentiin illalla ulos. Aamul sit varmattiin Akun kanssa viel yks yö 14h dormista ja Flow ja Julia olivat jo etukäteen sopineet Julian vanhan aupair-duuniperheen kanssa että menevät heidän luo yöpymään. Lähettiin viel koko konkkaronkka Rannalle surffilaudan ja bodyboardien kanssa ja hauskaa oli ja aallot hyviä. Sit hyvästeltiin Flow ja Julia ja sovin et nään ne viel joskus jokatapauksessa, joko Aasiassa keväällä tai myöhemmin Euroopassa. Sit tehtiin Akun kaa ruokaa ja poltettiin riisit kattilaan kii ja nyt kirjotain tätä tässä mun sängyllä paraikaa ja postaan tän vasta aamulla, koska aletaan nyt kattomaan jotain leffaa ja ulkona salamoi nii et tuntuu et on jossain diskossa...

seuraavan kerran tulee juttua varmaan vasta Hong Kongista, et siihen asti kuulumisiin. ps. nauttikaa suomen säästä.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

vanhoi kuvia mitä en oo saanu upattua

 Town of 1770
 Farmiduunista
 Lähössä Home Hillistä, ehkä yhtä onnellinen päivä ku TJ0 intissä...
Hydeaway Bay
 Somewhere on the road
 Vaihtamassa rengasta hippikaravaanialueella Agnes Waterissa
eka aalto Surfers Paradisessa

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Road Trippin' and moreNoniin moikka taas, en oo pystynyt päivittämään blogia pitkään aikaan monesta eri syystä johtuen. Mutta tässä tuleen nyt kerralla monen viikon kuulumiset ja kokemukset:

27.9-7.10.11

26.9 aamulla soiteltiin Villen ja Akun kanssa työnvälityshostelleihin ja muihin paikkoihin mistä saattaisi työtä löytyä, klo 11 aikaan sitten vastattiin lupaavasti Home Hill nimisestä paikasta, mikä on noin 8h bussimatkan päässä Cairnsista etelään ja luvattiin että heti pääsee töihin kun vaan ilmestyy paikalle. Siinä sitte heti otettiin selvää että miten sinne pääsee ja koska ja nopein tapa oli lähteä bussilla klo 1 cairnsista ja siinähän tuli sitten vähä hoppu laittaa kamat kasaan ja ottaa hatkat kaupungista. Illalla 9 aikaan oltiin Home Hillissä ja löydettiin pienen etsinnän jälkeen Home Hill backpackers, mistä työtä oli luvattu. Ensivaikutelma hostellista oli aika karu, ei sielä ollut mitään respaa summuutakaan, ei oltu oikein varmoja oltiinko edes oikeessa paikassa. Seinällä oli kuitenkin lista missä luki meidän nimet ja saapumisaika, nii oletettiin että joku olisi vastassa. Kyllä jostain sitten vartin odottelun jälkeen tulikin Shelly, hostellin omistaja ja kertoi että työt alkaa huomenna aamulla klo 7 ja kyydit pellolle lähtee 6.15. Kyseessä oli siis farmi-duuni, minä ja Ville mentiin poimimaan meloneja ja aku halloween-kurpitsoja.
    Maanantaina innostus oli katossa kun vihdoinki muutaman päivän etsimisen ja kyselemisen ja soittelemisen jälkeen tärppäsi ja töitä löytyi, mutta ensimmäisen työpäivän jälkeen innostuksesta ei ollut enää mitään merkkejä ja fiilikset oli aika suoraan sanottuna perseestä. Työ oli ainakin aluksi melko raskasta, kun maasta poimittiin meloneja ja laitettiin traktorin liukuhihnalle ja tahti oli niin nopea ettei lounas- ja kahvitauon lisäksi muulloin kerenny hengähtää. Siinä sitten lounaaksi vedettiin päivittäin paahtoleipää ja tonnikalaa ja välillä tuoreita rock-meloneja(en tiiä mitä ne on suomeksi, kai verkkomeloni) tai mangomeloneja. Heti alkuun päätettiin ettei sielä kyllä 2 viikkoa pitempään jaksa olla, koska itse Home Hill .kyläkin oli niin tylsä ja ankea paikka. Ville lähti viikon duunin jälkeen Suomalaisten frendien Tonin ja Riinan kanssa etelään päin ja me jäätiin Akun kanssa vielä painelemaan hommia. Tutustuin samalla farmilla yhteen saksalaiseen Flow:hun ja ja hänen tyttöystävään Julieen ja sovittiin heidän kanssaan että lähetään niiden autolla seuraavana lauantaina etelään päin, ku neki oli kerran sinne päin menossa. Eli ne pari viikkoa sielä farmilla kului pääasiassa vitutuksen merkeissä ja hajotti vaan et miten surkee paikka se voi olla. Muut backpackerit oli kyllä rentoja ja hyvää porukkaa mutta muuten ilmapiiri oli vaan jotenku tympeä ja tuntu ettei tänne Australiaan olla tollasen orjatyön takia tultu. Kahden viikon ajan päivät oli aikalailla samanlaisia, mitä nyt yhtenä päivänä käytiin kalassa, eikä kyllä mitään mainitsemisen arvosta saatu. Nyt tuli kyllä tää teksi niin suoraa päästä vaan ajatusten mukana että siinä on kaikki kielelliset seikat päib vittua mutta koittakaan nyt jotain ymmärtää siitä. Kysykää jos on jotain epäselvää.

Lauantai 8.10.11

Tätä päivää oli odotettu vähintäänkin yhtä kovasti kuin TJ Nollaa eli intin vikaa päivää ja kyllähän se oli hieno fiilis ku viimein jätettiin pahanen maalaiskylä taakse ja iskettiin takas tien päälle! Tuntu taas siltä että oltiin matkalla ja tehtiin sitä mitä tänne tultiin tekemään eli näkemään maailmaa ja matkustamaan. Flow ja Julie oli hemmetin rentoja ja melko samanlaisia tyyppejä ku mäki. Niitten kaa oli kiva matkustaa ja läppä lensi hyvin vaikka ainaki meikäläisen ja Flown englannin taidoissa on viel reilusti parantamisen varaa.
    No mutta itse reissuun: Juttuhan oli se että meillä oli Holdenin farmariauto alla, missä saksalaiset nukku, niinpä tarvittiin teltta mulle ja Akulle. Poistettiin sellanen sitte seiuraavasta kaupungista, eli Mackaysta(toivottavasti nää kaupunkien nimet menee nyt oikein ku ei oo mitään karttaa vieressä ku kirjotain tätä ja revin nää ihan muistista), sielä käytiin myös jossain ug-biitsillä missä ei ollut muutan kuin joku paikallinen koiran kusettaja ja paikka oli heino ja ranta täynnä Great barrier reefiltä tulleita korallin palasia(mitä ei kuitenkaan voi ottaa messiin koska siitä saa älyttömät rangaistukset koska oletetaan että ne on otettu riutalta, mikä on todella suojeltu kohde). Alustavasti oli tarkotis mennä Arlie Beachille ekana päivänä ja etsiä sieltä camping alue, mutta saksalaisten aikasempien kokemusten perusteella päätettiinki mennä vähän pienempään paikkaan nimltä Hydeaway Bay. Se olikin  loistava päätös koska paikka oli aivan älyttömän siisti, hienoin paikka missä oon tähänmennessä käynyt: koskematonta hiekkarantaa, teräviä kivikoita, mangrove-metsää ja jyrkkiä kallioita.Flow on myös innokas kalastaja, niin meiää oli kaikki kalastusvehkeet mukana ja virvelillä saatiinki sellanen metrin mittanen reef skark, eli hai, joka kuitenki päästettiin takasin koska ei tiedetty että saako sitä ottaa ja voiko sitä syödä. Myöhemmin kyllä kuultiin että olisi kannattanu ottaa ja syödä. Kuvia myöhemmin tulossa.

Sunnuntai 9.10.11

Aamulla herättiin puo 6 kattomaan auringon nousua ja nappaamaan muutamat kuvat, sit pakattiin kamat ja suunnattiin yhelle biitsille mistä oltiin paikalliselta kuultu, sielä ei ollu ketään koska sinne piti mennä pienen metsän läpi, mutta oli kyllä sen arvonen, taas kerran aivan älyttömän siisti paikka! Seuraavaksi lähdettiin tsekkaamaan Arlie Beach, ja se oli kyllä pettymys sielä ei tosiaan ollut mitään näkemisen arvoista, se on vaan läpikulkupaikka Whitsundays saarille, minne meillä ei kuitenkaan nyt ollut aikaa/varaa mennä koska tripit saarelle on aika riistohintasia. Jatkettiin siitä sitten etelään ja yövyttiin Bruce Highwayn varrella olevalla Camping sitella.

Maanantai 10.10.11

Aamulla jatkettiin matkaa ja ajettiinki aika pitkä matka rockhamptoniin ja sieltä meren rannalle, koska Flown piti päästä mestoille missä voi kalastaa ja mikäs siinä, sehän on täälä tosiaan aika makeeta hommaa ku siihen onkeen voi täälä tosiaan tarttua mitä vaan sen perinteisen suomalaisen hauen ja ahvenen sijaan. Ei siihen onkeen sitten tarttunutkaan mitään, mutta toivoa riitti vielä, koska jätettiin yöksi rapumerta veteen paikallisten suosittelemalle paikalle ja toivottiin saavamme aamupalaksi mudcrab, eli rapu.

Tiistai 11.10.11

Aamulla heräsin Flown kanssa puol 7 ja lähettiin tarkastaan mertaa, koska paikalliset kalastajaukot kehotti heräämään aikasin tarkastamaan sen ettei muut ravunhimoiset aamuvirkut käy tarkastamassa muiden mertoja. Usko siihen että jotain saataisiin ei ollut kovin kova, mutta kun nostin merran ja sielä olikin 3 rapua, joista 1 kunnon jättiläinen niin hymy nousi suupieliin. Pienet päästettiin pois ja isoa varten lainattiin viereisestä asuntovaunusta isompi kattila ja keitettiin ja syötiin. Kuulemma samanlaisesta ravusta saa kaupassa maksaa 50$. Sen jälkeen ajettiin Town of 1770:n ja leiriydyttiin hippikaravaanari-alueelle, rillattiin ja vedettiin goonia(viiniboxi).

Keskiviikko 12.10.11

Aamulla ku herättiin nii auton rengas oli tyhjä... no onneks oli vararengas sit. Vaihettiin se alle ja jatkettiin matkaa Bundabergin kautta Hervey Bay:hyn. Sielä sit etittiin mulle ja akulle hostellia, koska saksalaiset meni yöks niiden tutuille. Sopivan hintasta hostellia ei löytyny, joten mentiin camping alueelle ja pistettii teltta pystyyn(ottakaa siitä sniiduilijat mallia). Bookattiin vielä seuraavalle aamulle Greyhoundin dösä Brisbaneen.

13.10-19.10.11

Joo eli ennestään tiedettiin että mulla on jotain kaukaisia sukulaisia Ausseissa, ja olinki mummolta saanu lapun missä oli niitten osoite ja puh.nro. Soitettiin Leenalle (faijan serkku) ja Reijolle, ja kysyttiin että voitaisko nähä, vaikka ei oltu ikinä toisiamme nähtykään. Sovittiin sitten että he tulevat hakemaan meidät Terminaalista ja voidaan tulla heidän luokseen. Vaikkei tosiaan suunnitelmissa ollutkaan olla heidän luonaan kuin käymässä, niin jäätiinkin sinne sitten viikoksi. Viikon aikana käytiin Australian zoo:ssa, eli Steve Irvinin perustamassa eläintarhassa, Pyörittiin ympäri Brisbanea autolla ja ja jalan, käytiin parissa näköalapaikassa, käytiin torilla, elokuvissa, ravintoloissa, kahviloissa, sairaalassa ja vaikka missä! SUURI KIITOS kaikesta Reijolle ja Leenalle ja Tyttärille ja dogeille! Oli hauskaa ja tuli perehdyttyä australian kulttuuriin pintaa syvemmältä.

tänään 19.10 matka jatkui kohti Gold Coastia ja Surfers Paradisea ja uusia seikkailuja.... täältä lisää myöhemmin

ps. Suunnitelmat vaihtunu niin että 3.11 lento Honkkariin ja sieltä 20.11 lento Bangkokkiin ja sit vallottamaan Kaakkois-Aasiaa....

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Terveisia Brisbanesta!

Vaha aikaa vierahtanu enka oo paassy koneelle paljon missaan nii ei oo tullut mitaan tekstia eika kuvia. Nytkaan en paassyt koneelle omalla koneella, eika oo hirveesti aikaa nii en kirjota paljoo ja ei tuu kuvia. Ollaan nyt Brisbanessa ja tast jatketaan parin paivan paast etelaan Gold coastille ja Byron Bayhyn. Matkasta tanne ja taala vietetysta ajasta kirjotan myohemmin ja laitan paljo kuvia, kun vaan paasen omalla lapparilla nettiin jossain. kuulumisiin!