keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Reef trip

Oltiin eilen tuola reeffillä snorklaamassa ja sukeltelemassa. Eli varattiin sellanen 147dollarin snorklaus-päiväretki, mihin kuulu myös yks laitesukellus. matka maailman suurimman valliriutan ulkoreunalle kesti jonku 1.5h ja sielä sit heti ekanan testattiin sitä sukellusta, ku koko menomatka oltiin jauhettu kaikista säännöistä ja varomääräyksistä. Ite sukellus oli aika jees, vaikkei siinä päässykkää itsenäisesti menemään vaa käsikynkkää jonku opettajan kaa, mutta jollain 20min sulekkuksella nähtiin nemo, kilpikonnia ja hai. Ja parhaimmillaan oltiin jonku 7m syvyydessä. Tykkäsin kyl sen verran et voisin tällä reissulla mennä kunnon sukelluskurssille. Siin sit sukelluksen jälkeen vedettiin buffet-lounas ja sen jälkee lähettiin toiselle spotille, minne kesti mennä joku 15min. Sielä sit snorklattiin joku pari tuntii ja oli kyl jäätävän siistii, vedenalainen maailma on nimittäin VÄHÄN erilainen ku itämeressä. Kaikenmaailman kasveja, kaloja ja merimakkaroita oli pohja pullollaan ja vähimmillään vettä oli vaan joku metri nii kaiken näki oikein  nii lähelt et oikein kuumotti et mikä hai sielt korallien väleissä olevista koloista hyökkää. Eli siistii oli, sit viel takastulomatkal tarjottiin viinii ja juustoo hahah

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ja tekstiä välillä

Nonii nii eli oltiin tos viikol yhtenä päivänä tuola cairns botanic gardenissa, eli oisko se suomeks joku kasvitieteellinen puutarha tai jotain. Mentiin sinne kävellen ku ollaan nii sniiduja ettei viittitty käyttää bussia, matkaa on täst hostellilt varmaa joku 4km ja aurinko porotti aika kivastisiin keskipäivällä. Mesta oli ihan siisti siel meni polkuja ristiin rastiin ja oli joku pikku viidakko ja järvi ja jotain jokia, ihan jees mesta, viel varsinki ku se oli ilmanen. Kuviaki otettiin Villen kameralla, mut se on vissii vähä hajalla ku niistä tuli vaa jäätävää pikselimössöä... Takastullessa matka tuntuki sit paljo pitemmältä ku mennessä, ku safkaa ei ollu saatu johonki 8tuntiin ja vettäki otettiin mukaan vähä liian vähä.
Mut joo ihan hyvä reissu ja sit seuraavana päivänä päätettiinki lähtee käymään Trinity Beachilla ku ei oltu viel siihen mennessä nähty yhtää kunnon hiekkarantaa matkal.  Saksalaiset varotteli et ei kannata mennä sinne jos tuulee mut mentiin silti ja kivaa oli. Aallot oli varmaan jotain 1.5m rannassa tuulen takia ja se vasta  oliki nättii, ei ollu mitää perus tylsää uimista ku vähän välii lens perseelleen rantahietikolle jos oli vesirajan kohalla. Aluks uiminen vähä kuumotti kaikkien  krokotiili- ja meduusavaroituskylttien takia, mut eihän siel sit mitää sellaisa näkyny. Tulomatkalla sit näin ekan kenguruni täälä, se ei kylläkään ollu elossa,  koska siltä puuttu pää ja se makas junanraiteilla, mut kuitenki oli eka kenguru minkä näin.

Muuten ollaan vaan otettu tää viikko aika iisisti ilman mitää ihmeellisempiä aktiviteetteja, yks päivä oltiin kyl villen kaa vähä lenkil ja tuol rannal yhes ilmasessa treenaus mestas vähä vetää leukoi ja tekee vatsoi yms, ja siit on vielki paikat kipeenä. Eilen maisteltiin vähä alkoholia, ostettiin pari goonia,
eli viiniboksia näitten meiän kämppisten kaa ja käytiin viel tsekkaa pari baaria. Nii joo ja eilen kans ostettiin Akun kaa kaupasta kenguru-pihvit ja grillattii ne,  oli aika jees lihaa. Tänään ei sit ollakkaa tehty oikestaan mitään erikoista, ens viikol ois joku päivä tarkotus mennä tonne reeffille jollekki yhen päivän snorkkelireissulle.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Hyvää kevättä hahaaa

joo kirjotin teksin valmiiks ku en ollu netissä, mut nyt en saa sitä kopioitua tänne.... no joo teksi näihin kuviin tulee sit vaik huomenna tai joskus ju jaksan kirjottaa, mut tos on kuvia edellispäivältä tollasesta puutarhasta, mikä on vähän niinku viidakkomainen ja sit eiliseltä trinitybeachin reissulta.

tiistai 13. syyskuuta 2011
täs vähä kuvii honkkarist ja täält cairnssist, ei vaa pysty addaan hirveesti näit tänne ku lataa nii kauan ja nettiaika on kallista ku kulta tääl hostellil :/

G'day mates!


Nonii ollan nyt vedetty hammoc kuurii tääl cairnssis  joku 4 päivää. Lennot oli aika puuduttavat, ku ei tullu siin parin vuorokauden aikana nukuttuu ku muutama tunti sillon tällön. Finnairin kone siin HKI-London välillä oli aika äässistä verrattuna niihin Cathay Pacificin koneisiin, missä oli jokaselle omat näytöt/koneet, mist pysty kattoo uusimpia leffoja ja sarjoja ja kuunteleen musaa tai pelaan jotain pelei. Cathaylla oli kans ihan jees safkat yms muu palvelu.  Sit Lontoon lentokenttä oli kans aika vaisu, jotenki ahtaan ja likasen tuntunen mesta. Honkkaris taas oli ihan eri meininki, ville kävi vessas kentäl nii heti tuli pieni kiinalainen siivooja perässä pyyhimään jäljet. Kenttä oli myös älyttömän iso, siel piti liikkua metrolla terminaalista toiseen ja kävelymatkat voi laskea kilometreissä.
Meillä oli noin 7h aikaa siel honkkaris nii päätettiin käydä siin lentokentän lähellä olevassa kauppakeskuksessa(josta aku oli kuullu jossain) dösällä, vähä aluks jännitti et millast säätöö siit tulee mut ihan sujuvasti se meni sit kuha varaa niihin kentäl suunnistamisiin tarpeeks aikaa. Ekan kerran ku överi-ilmastoidulta lentokentältä astu ulos nii tuntu et olis saunaan tullu, +30astetta ja älyttömän trooppinen ilma tuntu kyl aika huikeelta. Sit napattiin siit dösä ku oltii löydetty pysäkki ja mentii pari pysäkin välii sinne oletetulle kauppakeskukselle, siin sit ku jäätiin pois nii alettii ihmetteleen ku kukaa muu ei jääny siinä ja kauppakeskusta ei näkyny missään, päätettii sit kuitenki kävellä siit jonku paikallisen messukeskuksen kulmalle ja tsekkaa onks se siel, mut eihän sitä missään näkyny. No sit kelattiin et kai se on jollai muulla pysäkil ku kuitenki infon täti sano et se S1-dösä nimenomaan menee sinne kauppakeskukseen. Dallattiin takas dösärille ja hypättiin uuteen S1:seen ja siit sit mentii joku 5km ja sielt se kauppakeskus sit löyty 40-50kerroksisten talojen välistä jotka oltiin jo kauempaa nähty. Kauppakeskus oli ihan siisti, hinnat oli vissiin vähä kalliimmat ku honkkaris jossain muual olis, ku se oli nii lähel lentokenttää. Ostin sielt kuitenki billabongin paidan, joka makso sen about 10e ja käytiin subwayssä syömäs, missä 30cm subi ateria oli jonku 6e.
HUh kirjotin jo niin paljo etten jaksa kertoo täst cairnssist mitää, mut tääl on joku 26astetta päivisin lämmitä ja maisemat on sellasii et vois yhtähyvin luulla et on jossain hawaiilla tai muulla tyynenmeren saarella. Tää keskusta on täs puolen viikon aikana keretty jo käveleen ristiin rastiin. Tää on tosiaan tällänen aika pieni jonku 150 000 asukkaan kaupunki missä puolet jengistä on turisteja ja travellereita. Täält hostellista varmaan suurin osa jengistä on saksalaisia. Ja muuten ihmiset on tääl aivan älyttömän ystävällisä, kaikki tervehtii ja kyselee kuulumisia yms

tiistai 6. syyskuuta 2011

1 päivä!!!!!

Noniin huomenna olis sit tarkotus lähteä matkaan, lennot kestää välilaskuineen kevyet pari vuorokautta, eli ku keskiviikkon lähetää klo 16.oo nii ollaa peril perjantain siin 2 aikaa päiväl paikallista aikaa (HKI-Lontoo-Hongkong-Brisbane-Cairns).  pikkasen voi väsyttää ja jetlagii pukkaa päälle ekoin päivin.
Rinkka ja käsimatkatavaraan tuleva reppu pakattu tollai alustavasti ja rinkka paino vaan naurettavat 6kg, no kaikki painava/kallis kama tuleeki toho reppuun ja rinkas on vaa oikestaan tollasta kamaa et ei ees haittais vaikka se hävitettäiski noilla lennoilla. Ei noil vaatteilla summuilla oo oikestaan ees mitään välii et muistanko ees ottaa niitä, ku niitä saa kumminki kaupasta lisää, mut noi kaikenmaailman matkustusasiakirjat ja muut lippulappuset ressaa vaa et pääsenkö ikinä ees perille sinne maailman toiselle puolelle. Äiti ja kaikki kuumottaa kokoajan et onks kaikki hommat hoidettu ja muka kaikki jätetty viimeseen päivään, itekki alkaa olee semi kuumottunu piiiikkuhiljaa... no kai se on ihan tervettä strassaa tällästä. Jotenki en vieläkää usko todeks et oon lähössä minnekkää, et kai se todellisuus iskee vast siel perillä ku ekaa kertaa painan pään tyynyyn hostellissa tai otan ekan huikan aussubisseä tai jotain. 
Tänään pitää viel käydä saunassa ja syödä ruisleipää ku ei tiiä koska seuraavan kerran pääsee ottaan kunnon löylyt tai maistaan reissaria. Huomen sit mutsi heittää mut kentälle joskus 1 mais ja siel nään sit reissukaverit hämiksen ja akun joista aku on ainaki vanha reissuruuna ja toimii meiän leaderina varmaan ainaki noissa matkasäädöissä, koska yksin löytäisin itteni varmaan jostain ihan väärästä koneesta. Mut joo ei muutaku hyviä syyssäitä!