keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Bangkok - Koh Tao ja sukellus

 Tuktukki kaahailua Bangkokissa
 Khao san road
 joku pytinki Bangkokista joen varresta
Vielä näky tulvan vaikutukset jossain ja monissa kaupoissa oli muurit vielä paikallaan ovien edessä
 joku autokorjaamo
 pikku vinkki kalamiehille, tuolta nousi sellasta +10kg fisua aivan älyttömästi
 perus jalka löyty mun sopasta
 Chumponin satamasta
 lehmä vai sonni?
 Tao Tong Villan kämppämme ja mun riippumatto... aah elämä on helppoo...


Bangkok oli ja meni, 3 päivää oli ihan tarpeeks sielä hälinässä. Nyt ollaan täällä Koh Taolla, eli tälläsellä suht pienellä paratiisisaarella 70km päässä mantereesta. Tultiin tosiaan yöjunalla 2.luokassa Bangkokista Chumphoniin, juna oli basic pari tuntii myöhässä ja luultiin jo et ollaan ajettu meiän aseman ohi, mutta tulihan sieltä sit lopulta heppu sanomaan et te jäätte tässä. Chumhonissa olis ollu alunperin vaan muutaman tunnin venailu ennen katamaraania Taolle, mutta aamun laiva oli peruttu kovan merenkäynnin takia nii päästiinki vasta 1 aikaan lähteen. Asemalla hengaillessa tutustuttiin Suomalaisiin Timoon ja Päiviin ja Taolle vihdoin päästyämme päät sekasin hullusta merenkäynnistä ja heilumisesta päätettiin akun kanssa mennä samoille bungaloweille, kuin Timo ja Päivi. Vaikka saari onkin pieni ja bungalowimme Tao Tong Villa vaan parin kilsan päässä keskustasta, niin ei sinne mee kunnon tietä, joten piti ottaa taxivene. Tao Tongassa hengailtiin sitten 4 päivää: aika kului enimmäkseen lähiympäristöön tutustuessa vedena alla ja päällä, hyvien thaikkuruokien nauttimiseen hyvässä seurassa ja riippumatossa makailuun.

Yhtenä päivänä käytiin täälä kylillä tsekkaamassa mestat ja kävästiin kyselemässä vähän sukelluskursseista, koska saari on kuuluisa hyvistä sukellus-spoteista ja aivan täynnä sukellus-resortteja. Päädyttiin sit varaamaan Open Water -kurssi Koh Tao Diverssistä, eli suomalaisesta sukellusfirmasta. Maanantai aamuna muutettiin sit tänne lähemmäs keskustaa Mr. J:n bungalowi mestaan ja illalla alotettiin dyykkikurssi. Reilu kolme päivää meni sit sukellellessa ja ei voi muuta sanoo et aivan älyttömän siistiä touhua, jäätiin aivan koukkuun. Laji vaan paranee sitämukaa mitä enemmän sukelluksia saa alle. Parhaimmillaan päästiin käymään hieman yli 18m syvyydessä. Fisuja ja vaikka mitä mereneläviä bongattiin aika hyvin kans: porcupine puffer fish, bluspotted ribbontail ray, golden trevally, longfin bannerfish, yellow margin triggerfish ja tietenki nemo. Kurssin päättymistä juhlistettiin lotus beachbarissa.

Aamusta sit paineltiin reppujen ja rinkkojen kaa takas Tao Tong Villalle ja vietettiin sielä 3 yötä. Sinne oli tullu taas pari suomalaista lisää ja niinpä päätettiin koko Suomi-porukalla lähteä päivän snorklausreissulle saaren ympäri. Myös sky bar -niminen mesta tao tong villan "yläpuolella" pienen mäen päällä oli auennu ja yks ilta vietettiin sielä bilistä pelaten ja neon-väreillä mestan seiniä ja kattoja maalaten, jos koskaa meette sinne nii näätte kyl mitkä tekstit on meikän tekemiä.

Sukelluskärpänen oli purassu mua ja Akua kuitenki niin lujaa, että oli pakko tulla takas tänne kylille ja alottaa advanced adventurer -sukelluskurssi. Siihen sisältyy sukellus 30m syvyyteen, navigointi-sukellus ja 3 omavalintaista sukellusta, mihin me valittiin wreckki, eli hylky, fish ID, eli kalojen bongailu ja Night, eli yösukellus. Kaikki oli älyttömän siistei, kesäl upotetulla vanhalla jenkkien armeijan paatilla käytiin tekee kaks sukellusta ja siel tuli sisälläki käytyy. Sit piti käydä yhellä toisellaki reilun 30m syvyydessä oleval hylyllä mut päästiin varmaan 1m päähän laivasta nii näkyvyys alko oleen sitä about 10cm, nii piti sit lähtee takas ja jäi se hylky kokonaan näkemättä, oli muuten aika pelottava kokemus toi ku näkyvyyttä ei tosiaan ollu juuri ollenkaa. Yösukellus oli kans aika jees, tuntu ku olis jossain kuun ponnalla kävelly ku pomppi pohjalla. Fisujen tunnistus tehtiin vaan siks ku ei oikein onnistunu noi kaikki sillai sopivasti nii päätettiin vaa tehä se samal ku yhet toiset teki deepin. Sillä sukelluksella oli kans vähä ekstra jännitystä, ku meikä ilmat tuntu kuluvan normaalia nopeemmin ja sit jouduinki välillä hengittelemään kouluttaja Täpin vararegusta. Navigointi nyt oli vähä turha tuli jotku intin suunnistukset mieleen, ku kompassiki oli ihan samanlainen, ja tuntu ettei Täpikää osannu sen paremmin ku mekää, koska aina ku noustiin pintaan oltiin jonku 50m päässä veneestä. Sit tehtiin kans yks hupidyykki yhen aussijäbän vetämänä, se olihemmetin chill, tää jäbäkää ei ollu 2kk sukeltanu, ku se oli vetäny vähä pahemmant turvat prätkällä. Tao Tongissa tavatut Siiri ja Tuomas kävi kans Open Water kurssin samal ku men advancedi.

Koh Tao Diversillä pyörii aika paljo Suomalaisia ja tuli aika hyvin tutustuttua joihinki niistä, kuten Raumalaisiin kaveruksiin Sakkeen ja Makkeen, sekä Kouvolalaiseen Jykään. Pojat oli aika kovia käymään Lotus beachbarissa ja aina ku ei ollu sukellusta luvassa seuraavana päivänä nii tuli lähettyä ulos koko konkkaronkalla, eli mä, Aku, Siiri, Tuomas, Jykä, Makke ja Sakke. Välillä mukaan liittyi muitakin, kuten englantilainen Emma. Tuli siin kyl aika paljon muutaki tehtyy jonku viikon aikana ku vaan sukellettua ja rellestettyä, mun ajan taju on jo hämärtyny aikalailla ettei enää musta päiviikää niin tarkasti ja aikaki tuntuu menevän kyl 100xnopeemmin täl hetkel ku reissun alussa, onhan täs jo reilu 3kk takana. Se saattaa kyl johtuu siitäki et täl hetkel kaikki asiat menee tosi hyvin, ollaan tutustuttu Siirin kaa vähä paremminki täs näin ja sillai. Täl hetkel asustellaan kahestaan tääl kylil ku eilen kaikki muut jätkät lähti kohti Suomea hahahaa hajotkaa sinne poijjat. Kaikkee hauskaa on kyl tapahtunu, esim yks päivä sain jonku jäätävän allergisen reaktion kissasta mun silmään ja se muuttu ihan punaseks ja turpos, mut kyl se siit sit vuorokaudessa parani. Mopolla (125cc hondan skootteri) ollaan ajeltu ympäri saarta. ei täs taas tuu näillä näppäimillä muuta mieleen, en hirveen ahkerasti oo jaksanu nyt kirjottaa ja muutenki kaiken hyödyllisen tekeminen on jotenki aikaa vievää. Joulukortit taitaa tulla vähä myösässä ku just vast sain ne eilen lähetettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti