keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Road Trippin' and moreNoniin moikka taas, en oo pystynyt päivittämään blogia pitkään aikaan monesta eri syystä johtuen. Mutta tässä tuleen nyt kerralla monen viikon kuulumiset ja kokemukset:

27.9-7.10.11

26.9 aamulla soiteltiin Villen ja Akun kanssa työnvälityshostelleihin ja muihin paikkoihin mistä saattaisi työtä löytyä, klo 11 aikaan sitten vastattiin lupaavasti Home Hill nimisestä paikasta, mikä on noin 8h bussimatkan päässä Cairnsista etelään ja luvattiin että heti pääsee töihin kun vaan ilmestyy paikalle. Siinä sitte heti otettiin selvää että miten sinne pääsee ja koska ja nopein tapa oli lähteä bussilla klo 1 cairnsista ja siinähän tuli sitten vähä hoppu laittaa kamat kasaan ja ottaa hatkat kaupungista. Illalla 9 aikaan oltiin Home Hillissä ja löydettiin pienen etsinnän jälkeen Home Hill backpackers, mistä työtä oli luvattu. Ensivaikutelma hostellista oli aika karu, ei sielä ollut mitään respaa summuutakaan, ei oltu oikein varmoja oltiinko edes oikeessa paikassa. Seinällä oli kuitenkin lista missä luki meidän nimet ja saapumisaika, nii oletettiin että joku olisi vastassa. Kyllä jostain sitten vartin odottelun jälkeen tulikin Shelly, hostellin omistaja ja kertoi että työt alkaa huomenna aamulla klo 7 ja kyydit pellolle lähtee 6.15. Kyseessä oli siis farmi-duuni, minä ja Ville mentiin poimimaan meloneja ja aku halloween-kurpitsoja.
    Maanantaina innostus oli katossa kun vihdoinki muutaman päivän etsimisen ja kyselemisen ja soittelemisen jälkeen tärppäsi ja töitä löytyi, mutta ensimmäisen työpäivän jälkeen innostuksesta ei ollut enää mitään merkkejä ja fiilikset oli aika suoraan sanottuna perseestä. Työ oli ainakin aluksi melko raskasta, kun maasta poimittiin meloneja ja laitettiin traktorin liukuhihnalle ja tahti oli niin nopea ettei lounas- ja kahvitauon lisäksi muulloin kerenny hengähtää. Siinä sitten lounaaksi vedettiin päivittäin paahtoleipää ja tonnikalaa ja välillä tuoreita rock-meloneja(en tiiä mitä ne on suomeksi, kai verkkomeloni) tai mangomeloneja. Heti alkuun päätettiin ettei sielä kyllä 2 viikkoa pitempään jaksa olla, koska itse Home Hill .kyläkin oli niin tylsä ja ankea paikka. Ville lähti viikon duunin jälkeen Suomalaisten frendien Tonin ja Riinan kanssa etelään päin ja me jäätiin Akun kanssa vielä painelemaan hommia. Tutustuin samalla farmilla yhteen saksalaiseen Flow:hun ja ja hänen tyttöystävään Julieen ja sovittiin heidän kanssaan että lähetään niiden autolla seuraavana lauantaina etelään päin, ku neki oli kerran sinne päin menossa. Eli ne pari viikkoa sielä farmilla kului pääasiassa vitutuksen merkeissä ja hajotti vaan et miten surkee paikka se voi olla. Muut backpackerit oli kyllä rentoja ja hyvää porukkaa mutta muuten ilmapiiri oli vaan jotenku tympeä ja tuntu ettei tänne Australiaan olla tollasen orjatyön takia tultu. Kahden viikon ajan päivät oli aikalailla samanlaisia, mitä nyt yhtenä päivänä käytiin kalassa, eikä kyllä mitään mainitsemisen arvosta saatu. Nyt tuli kyllä tää teksi niin suoraa päästä vaan ajatusten mukana että siinä on kaikki kielelliset seikat päib vittua mutta koittakaan nyt jotain ymmärtää siitä. Kysykää jos on jotain epäselvää.

Lauantai 8.10.11

Tätä päivää oli odotettu vähintäänkin yhtä kovasti kuin TJ Nollaa eli intin vikaa päivää ja kyllähän se oli hieno fiilis ku viimein jätettiin pahanen maalaiskylä taakse ja iskettiin takas tien päälle! Tuntu taas siltä että oltiin matkalla ja tehtiin sitä mitä tänne tultiin tekemään eli näkemään maailmaa ja matkustamaan. Flow ja Julie oli hemmetin rentoja ja melko samanlaisia tyyppejä ku mäki. Niitten kaa oli kiva matkustaa ja läppä lensi hyvin vaikka ainaki meikäläisen ja Flown englannin taidoissa on viel reilusti parantamisen varaa.
    No mutta itse reissuun: Juttuhan oli se että meillä oli Holdenin farmariauto alla, missä saksalaiset nukku, niinpä tarvittiin teltta mulle ja Akulle. Poistettiin sellanen sitte seiuraavasta kaupungista, eli Mackaysta(toivottavasti nää kaupunkien nimet menee nyt oikein ku ei oo mitään karttaa vieressä ku kirjotain tätä ja revin nää ihan muistista), sielä käytiin myös jossain ug-biitsillä missä ei ollut muutan kuin joku paikallinen koiran kusettaja ja paikka oli heino ja ranta täynnä Great barrier reefiltä tulleita korallin palasia(mitä ei kuitenkaan voi ottaa messiin koska siitä saa älyttömät rangaistukset koska oletetaan että ne on otettu riutalta, mikä on todella suojeltu kohde). Alustavasti oli tarkotis mennä Arlie Beachille ekana päivänä ja etsiä sieltä camping alue, mutta saksalaisten aikasempien kokemusten perusteella päätettiinki mennä vähän pienempään paikkaan nimltä Hydeaway Bay. Se olikin  loistava päätös koska paikka oli aivan älyttömän siisti, hienoin paikka missä oon tähänmennessä käynyt: koskematonta hiekkarantaa, teräviä kivikoita, mangrove-metsää ja jyrkkiä kallioita.Flow on myös innokas kalastaja, niin meiää oli kaikki kalastusvehkeet mukana ja virvelillä saatiinki sellanen metrin mittanen reef skark, eli hai, joka kuitenki päästettiin takasin koska ei tiedetty että saako sitä ottaa ja voiko sitä syödä. Myöhemmin kyllä kuultiin että olisi kannattanu ottaa ja syödä. Kuvia myöhemmin tulossa.

Sunnuntai 9.10.11

Aamulla herättiin puo 6 kattomaan auringon nousua ja nappaamaan muutamat kuvat, sit pakattiin kamat ja suunnattiin yhelle biitsille mistä oltiin paikalliselta kuultu, sielä ei ollu ketään koska sinne piti mennä pienen metsän läpi, mutta oli kyllä sen arvonen, taas kerran aivan älyttömän siisti paikka! Seuraavaksi lähdettiin tsekkaamaan Arlie Beach, ja se oli kyllä pettymys sielä ei tosiaan ollut mitään näkemisen arvoista, se on vaan läpikulkupaikka Whitsundays saarille, minne meillä ei kuitenkaan nyt ollut aikaa/varaa mennä koska tripit saarelle on aika riistohintasia. Jatkettiin siitä sitten etelään ja yövyttiin Bruce Highwayn varrella olevalla Camping sitella.

Maanantai 10.10.11

Aamulla jatkettiin matkaa ja ajettiinki aika pitkä matka rockhamptoniin ja sieltä meren rannalle, koska Flown piti päästä mestoille missä voi kalastaa ja mikäs siinä, sehän on täälä tosiaan aika makeeta hommaa ku siihen onkeen voi täälä tosiaan tarttua mitä vaan sen perinteisen suomalaisen hauen ja ahvenen sijaan. Ei siihen onkeen sitten tarttunutkaan mitään, mutta toivoa riitti vielä, koska jätettiin yöksi rapumerta veteen paikallisten suosittelemalle paikalle ja toivottiin saavamme aamupalaksi mudcrab, eli rapu.

Tiistai 11.10.11

Aamulla heräsin Flown kanssa puol 7 ja lähettiin tarkastaan mertaa, koska paikalliset kalastajaukot kehotti heräämään aikasin tarkastamaan sen ettei muut ravunhimoiset aamuvirkut käy tarkastamassa muiden mertoja. Usko siihen että jotain saataisiin ei ollut kovin kova, mutta kun nostin merran ja sielä olikin 3 rapua, joista 1 kunnon jättiläinen niin hymy nousi suupieliin. Pienet päästettiin pois ja isoa varten lainattiin viereisestä asuntovaunusta isompi kattila ja keitettiin ja syötiin. Kuulemma samanlaisesta ravusta saa kaupassa maksaa 50$. Sen jälkeen ajettiin Town of 1770:n ja leiriydyttiin hippikaravaanari-alueelle, rillattiin ja vedettiin goonia(viiniboxi).

Keskiviikko 12.10.11

Aamulla ku herättiin nii auton rengas oli tyhjä... no onneks oli vararengas sit. Vaihettiin se alle ja jatkettiin matkaa Bundabergin kautta Hervey Bay:hyn. Sielä sit etittiin mulle ja akulle hostellia, koska saksalaiset meni yöks niiden tutuille. Sopivan hintasta hostellia ei löytyny, joten mentiin camping alueelle ja pistettii teltta pystyyn(ottakaa siitä sniiduilijat mallia). Bookattiin vielä seuraavalle aamulle Greyhoundin dösä Brisbaneen.

13.10-19.10.11

Joo eli ennestään tiedettiin että mulla on jotain kaukaisia sukulaisia Ausseissa, ja olinki mummolta saanu lapun missä oli niitten osoite ja puh.nro. Soitettiin Leenalle (faijan serkku) ja Reijolle, ja kysyttiin että voitaisko nähä, vaikka ei oltu ikinä toisiamme nähtykään. Sovittiin sitten että he tulevat hakemaan meidät Terminaalista ja voidaan tulla heidän luokseen. Vaikkei tosiaan suunnitelmissa ollutkaan olla heidän luonaan kuin käymässä, niin jäätiinkin sinne sitten viikoksi. Viikon aikana käytiin Australian zoo:ssa, eli Steve Irvinin perustamassa eläintarhassa, Pyörittiin ympäri Brisbanea autolla ja ja jalan, käytiin parissa näköalapaikassa, käytiin torilla, elokuvissa, ravintoloissa, kahviloissa, sairaalassa ja vaikka missä! SUURI KIITOS kaikesta Reijolle ja Leenalle ja Tyttärille ja dogeille! Oli hauskaa ja tuli perehdyttyä australian kulttuuriin pintaa syvemmältä.

tänään 19.10 matka jatkui kohti Gold Coastia ja Surfers Paradisea ja uusia seikkailuja.... täältä lisää myöhemmin

ps. Suunnitelmat vaihtunu niin että 3.11 lento Honkkariin ja sieltä 20.11 lento Bangkokkiin ja sit vallottamaan Kaakkois-Aasiaa....

1 kommentti:

  1. Nonii en sit saanukkaa noit kaikkii kuvia tanne mita yritin, no joskus toiste sitten... :D

    VastaaPoista